Skip to main content

Behandelingen

Al onze meubelen worden gemaakt van A-kwaliteit steigerplanken. Het hout is geschikt om onbehandeld buiten te blijven staan. Het steigerhout kan behoorlijk goed tegen weersomstandigheden. Het hout is erg dik (namelijk 3cm dik) en een ander voordeel is dat het hout ook snel weer droog wordt. Het snelle drogen van het hout is dan ook een van de redenen dat steigerhouten meubelen (mits goed geplaatst en goed gemonteerd!!) een behoorlijk lange levensduur hebben.

Om de levensduur te verlengen kunt u het beste het steigerhout behandelen met een beits speciaal voor steigerhout. Door de beits laag zullen vuiligheden (eten en drinken) en (regen) water niet snel in het hout trekken, waardoor u de meubelen langer mooi houdt. Een behandeling biedt niet alleen uitstekende beschermlaag aan het hout maar verlengt ook de levensduur van het hout aanzienlijk. Dat is dan ook de reden dat wij een behandeling altijd aanraden. Zo kunt u bij ons een (transparante) naturel beits, grey wash, white wash en black wash over uw meubels laten aanbrengen.

Nanocoating
De beste bescherming van dit moment! Een onzichtbare beschermlaag voor binnen en buiten. Maakt het hout water, vuil en vet afstotend. Algen en mossen aangroeiwerend, UV bestendig, chemisch resistent en zeer milieuvriendelijk. Wil je graag een kleurresultaat van een wash? Geen probleem! De nanocoating is kleurloos en kan ook over de wash worden aangebracht!

Zie hoe de waterdruppels blijven liggen op het hout!!